Sarkanais Āboliņš // Ziedonis Kārkliņš

1515

VIDEO Ziedonis Kārkliņš, pirtnieks, augu pazinējs un dziednieks dalās ar savām zināšanām par sarkanā āboliņa īpašībām un to ietekmi veselības veicināšanā.

Papildus informācija:
Sarkanajam āboliņam ir labvēlīga ietekme uz sirdi un asinsvadiem.
Āboliņa tēja stiprina asinsvadus un palielina to elastību, uzlabo asinsriti un labi atšķaida asinis. Augā esošie izoflavoni normalizē asinsspiedienu sievietēm menopauzes laikā.

Augu sastāvā esošo vielu iedarbība faktiski kavē vēža šūnu augšanu organismā. Stiprina kaulus. Āboliņa tēja ir noderīga osteoporozes profilaksei, samazinot kaulu audu iznīcināšanas ātrumu.

Āboliņš arī cīnās ar infekcijas slimībām un palīdz stiprināt imūnsistēmu. Sarkano āboliņa var lietot dažādi – gan dzēriena veidā, gan ēdiena veidā.

RECEPTES:
Kā pagatavot āboliņu tēju. Ievieto kanniņā vienu karoti āboliņa ziedkopu. Ielej 500 ml verdoša ūdens. Noslēdz trauku un ļauj ievilkies apmēram 5 minūtes. Tējai var pievienot medu un citronu.

Sarkano āboliņu var lietot svaigu pie salātiem, kā arī pagatavot ‘kotletes’:

1. Ievāc svaigu sarkano āboliņu – galviņas ar nelielu ziedkāta daļu;

2. Ievākto āboliņu blanšē;
3.
Blanšēto āboliņu smalki samaļ;
4.
Paralēli novāra miežu putraimus;

Samalto sarkanā āboliņa masu 1:1 sajauc ar novārītajiem miežu putraimiem, pievieno olu un garšvielas, garšaugus pēc vēlmēm;

No gatavās masas veido “kotletes” un cep uz pannas (visgardāk esot cūku taukos :))

Projekts „Ārstniecības augu izmantošanas tradīcijas”

LEAVE A REPLY